Opinie

Leermeester

De middelste van onze drie zonen maakt wekelijks, voor extra zakgeld, thuis de wc’s schoon. Dit keer schakelt hij zijn jongste broer in. We horen allerlei instructies en hij laat zijn broertje emmers pakken. Die verwijdert ook de spin waar de middelste zelf bang voor is. De oudste kijkt er met argusogen naar, hij vermoedt

De middelste van onze drie zonen maakt wekelijks, voor extra zakgeld, thuis de wc’s schoon. Dit keer schakelt hij zijn jongste broer in. We horen allerlei instructies en hij laat zijn broertje emmers pakken. Die verwijdert ook de spin waar de middelste zelf bang voor is.

De oudste kijkt er met argusogen naar, hij vermoedt uitbuiting. „Ga je hem er wel voor betalen?”, vraagt-ie.

„Ja hoor,” zegt de middelste, „hij krijgt een stagevergoeding.”

Femke Meijer