Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Krajicek als laatste Nederlandse hoop uitgeschakeld in Melbourne

Krajicek (l) is ondanks haar verlies op de weg terug. Ze klom het afgelopen jaar terug van een plek aan de rand van de top 200 naar een notering bij de beste negentig van de wereld. Foto AFP / Paul Crock

Michaëlla Krajicek is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De Servische Ana Ivanovic was met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Nederlandse nummer 91 van de wereld.

Krajicek had weinig in te brengen tegen de voormalige nummer 1 van de wereldranglijst. De eerste set ging in slechts 22 minuten naar Ivanovic. De tweede helft ging iets meer gelijk op, maar Ivanovic trok in een aantal lange rally’s aan het langste eind.

Maria Sharapova en Serena Williams bereikten zonder al te veel moeite wel de derde ronde in Melbourne. De eliminatie van Krajicek betekent dat er in het enkelspel geen Nederlandse deelnemer meer is. Eerder werden Arantxa Rus, Robin Haasse en Jesse Huta Galung al in de eerste ronde naar huis gestuurd.