FIFA wil dat Braziliaanse fans bier drinken in WK-stadions

Brazilianen die graag een biertje willen drinken in een voetbalstadion kijken waarschijnlijk uit naar het WK van 2014, dat in het Zuid-Amerikaanse land wordt gespeeld. Net als bierbrouwer Budweiser, een grote sponsor van wereldvoetbalbond FIFA, die nu nog buiten de Braziliaanse stadions wordt gehouden.

De secretaris-generaal van wereldvoetbalbond FIFA, Jérôme Valcke, heeft gisteren gezegd dat tijdens het eindtoernooi bier verkocht moet worden in de WK-stadions. De Braziliaanse minister van Volksgezondheid en verschillende parlementariërs willen vasthouden aan het huidige verbod op het schenken van alcohol tijdens voetbalwedstrijden. Braziliaanse stadions zijn sinds 2003 drooggelegd, om geweld tussen voetbalsupporters tegen te gaan.

FIFA-bestuurder Valcke zei gisteren tijdens een inspectiereis in Brazilië tegen journalisten dat het recht op bierverkoop moet worden opgenomen in een speciale WK-wet die bij het Braziliaanse parlement ligt. „Alcoholische dranken maken deel uit van het WK. Dat is iets waarover wij niet onderhandelen”, stelde hij.

Valcke zei namens de FIFA dat de werkzaamheden aan stadions en infrastructuur te langzaam verlopen. (BBC)