Drie tienerbroertjes tekenen bij Chelsea

Oude club van spelers kan 1,2 miljoen euro verdienen met transfers.

Voetbalclub Chelsea heeft een unieke transferovereenkomst gesloten met drie jonge broers uit de jeugdopleiding van voetbalclub Luton Town. Het gaat om de twaalfjarige tweeling Rio en Cole Dasilva en de dertienjarige Jay. De broertjes zijn per direct naar Chelsea verhuisd. De drie jeugdspelers zouden Luton Town een gezamenlijk transferbedrag van 1 miljoen pond (circa 1,2 miljoen euro) kunnen opleveren, maakte de Engelse vijfdeklasser bekend. Dan moeten Rio, Cole en Jay later wel het eerste team van Chelsea halen. Chelsea staat bekend om de vele broers die er samen speelden: in de jaren zeventig waren dat Ray en Graham Wilkins, maar ook Ron en Allan Harris speelden voor The Blues, net als John en Peter Sillett. Reuters