Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

diversen

Rijstrookaanduiding Verkeersbord
Rijstrookaanduiding Verkeersbord Dijkstra bv Dijkstra bv

Verkeersbordenmysterie

Verkeersborden zijn raadselachtige voorwerpen. Je ziet ze overal, maar waar komen ze vandaan en hoe worden ze gemaakt? Wie daar nieuwsgierig naar is, bezoekt op zaterdag 21 januari de open dag van het Zwijndrechtse Naamplaat Bewegwijzering BV, georganiseerd in samenwerking met snelwegfotograaf Bruno van den Elshout. „Bewegwijzering draagt bij aan de mate waarin de snelweg een bijna naadloze afspiegeling van het Nederlandse maakbaarheidsideaal vormt. Helder en strak vormgegeven, soms met een licht betuttelende boodschap”, luidt de toelichting van Van den Elshout. 21 jan,10.30 uur - 14.30 uur. www.poldermotieven.nl

Literaturfest

Drie jongens praten over boeken. Dat is Literaturfest, eind 2010 begonnen als podcast en nu voor de vierde keer live in de Rode Hoed. Ernst-Jan Pfauth (NRC Handelsblad), Tim de Gier (Vrij Nederland) en Toine Donk (Das Magazin) bespreken een boek en praten met drie verschillende gasten over een boek naar keuze.

Te gast zijn schrijvers P.F. Thomése, Peter Buwalda en Bas Heijne. Wie binnen wil komen moet één boek doneren. 23 jan, 20.00 uur. De Rode Hoed, Amsterdam. literaturfest.nl.

Writers Unlimited

Het internationale literatuurfestival Writers Unlimited Winternachten heeft dit jaar het thema ‘Keep on Dreaming’. Een knipoog naar dromers, utopisten en najagers van idealen. Meer dan tachtig auteurs uit verschillende landen dragen voor uit hun werk en gaan met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen. 19 t/m 22 jan, Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. www.writersunlimited.nl