Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Beckham blijft bij LA Galaxy

De Engelse voetballer David Beckham (36) heeft zijn contract bij LA Galaxy met twee jaar verlengd. Dat heeft de club uit Los Angeles gisteren bekendgemaakt. Het contract van Beckham, die de afgelopen jaren ook al in de Major League Soccer (MLS) uitkwam, liep vorige maand af.

Beckham stond in de belangstelling van veel Europese topclubs en leek te kiezen voor een voetbalavontuur bij Paris Saint-Germain. In de hoofdstad zou echtgenote en modeontwerpster Victoria graag willen wonen, schreef met name de Franse pers. Maar de deal met PSG ketste af en nu blijft Beckham bij LA Galaxy, waar de Nederlander Ruud Gullit een paar jaar geleden zonder al te veel succes trainer was.

LA Times berichtte eerder dat een clausule in het contract wordt opgenomen waarin staat dat Beckham komende zomer voor het Britse voetbalteam mag uitkomen op de Olympische Spelen van Londen. Soccer is een zomersport in de VS en de MLS loopt door tijdens de Spelen. Voor een basisplaats in het Engelse voetbalelftal – dat een maand eerder meedoet aan het EK, komt Beckham waarschijnlijk niet in aanmerking.

De middenvelder begon zijn profloopbaan bij Manchester United, waar hij in 1999 onder meer de Champions League won. Hij speelde tussen 2003 en 2007 bij Real Madrid en werd daarna tijdens de Amerikaanse winterstop twee keer door LA Galaxy verhuurd aan AC Milan. Zowel in Spanje, Italië als in de VS zijn de Beckhams erg populair.