Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Wisselvalligheid en nogal hoge temperaturen voor de tijd van het jaar kenmerken de komende dagen het weerbeeld. De verandering kwam tot stand na het zuidwaarts wegtrekken van het hogedrukgebied dat dagenlang voor droog en koud winterweer zorgde. De weg is nu vrij voor oceaanstoringen. Ook de Alpen krijgen weer met sneeuw te maken. Vooral morgenavond en vrijdag sneeuwt het daar zelfs hard, met 20 tot 60 centimeter verse sneeuw binnen 24 uur.

Bij ons geen sneeuw, wel regen. Vanavond verloopt regenachtig bij verder stijgende temperaturen. Tijdens een vorstloze nacht klaart het in het noorden wat op. De wind neemt dan iets af.

Morgen regent het in het zuiden langdurig en soms ook hard. In het midden valt net iets minder neerslag en in het noorden breekt ook af en toe de zon even door. De beste papieren daarvoor zijn er in de middag. Bij een matige, aan zee vrij krachtige westelijke wind wordt het 6 graden in het noordoosten van Groningen tot 10 graden in delen van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland.

Na morgen blijft het wisselvallig. Vooral vrijdag en zondag schijnt tussen de buien door soms ook de zon. De maxima variëren van 5 tot 9 graden.