Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Mannenmode Milaan (3): Monclers donzige klassiekers

Klassieke mannenmode gaf  de toon aan tijdens de mannenmodeweek in  Milaan, maar de Amerikaanse ontwerper Thom Browne gaf er voor Moncler Gamme Bleu, de chique mannenmodelijn van het populaire donsjassenmerk, een eigen invulling aan. Letterlijk –   blazers, geruite broeken, trenchcoats- bijna alles wat op de catwalk voorbij kwam was gevuld met dons, wat een

Speelgoedautootjes op de vloer bij MonclerSpeelgoedautootjes op de vloer bij Moncler

Klassieke mannenmode gaf  de toon aan tijdens de mannenmodeweek in  Milaan, maar de Amerikaanse ontwerper Thom Browne gaf er voor Moncler Gamme Bleu, de chique mannenmodelijn van het populaire donsjassenmerk, een eigen invulling aan. Letterlijk –   blazers, geruite broeken, trenchcoats- bijna alles wat op de catwalk voorbij kwam was gevuld met dons, wat een wonderlijk, geestig beeld opleverde. De show zelf was opgezet als een ouderwetse couturepresentie:  de modellen droegen een bordje met een nummer mee,  een ladyspeaker (in dit geval een man in een race-overall) vertelde wat ze aanhadden. Een grapje waar  Jean Paul Gaultier vorig seizoen overigens ook mee kwam.

Erg mooi was ook de eerste zaal in het Palazza Clerici, waar de show werd gehouden; op de vloer lag een mozaïek van speelgoedautootjes.

De kans dat zelfs maar een van de getoonde outfits in productie wordt genomen, is  gering; Moncler draait op  sportieve,  gewatteerde skijacks en  getailleerde damesjassen, die beide ongelooflijk populair zijn. Voor de winkel in Milaan stond dit weekend een lange rij mensen te wachten om naar binnen te mogen. (Het was uitverkoop, maar evengoed. Je krijgt het niet voor een tientje mee.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catwalkfotografie: Peter Stigter