Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Koeman verlengt zijn contract bij Feyenoord

De coach gaat er financieel flink op vooruit.

Ronald Koeman is ook volgend seizoen trainer van Feyenoord. De coach heeft met de clubleiding een principeakkoord bereikt over een contractverlenging voor een jaar. Dat meldde Feyenoord gisteren op de clubsite. Koeman werd in juli vorig jaar aangesteld als opvolger van Mario Been en bezet met Feyenoord halverwege het seizoen de vijfde plaats in de eredivisie.

Koeman gaf al eerder te kennen open te staan voor een langer verblijf in de Kuip. Maandag kwamen de partijen tot „afspraken waar iedereen zich heel goed bij voelt”, liet technisch directeur Martin van Geel weten.

„De conclusie van de afgelopen maanden is dat het op alle fronten klikt tussen Ronald en Feyenoord”, zegt Van Geel op de clubsite. „We zijn bij Feyenoord bezig iets moois te bouwen, daarbij is de hoofdtrainer de absolute sleutelfiguur en is continuïteit belangrijk.”

Volgens Van Geel gaat Koeman er met het nieuwe contract financieel behoorlijk op vooruit. „We zijn als club ver gegaan om deze toptrainer te houden, maar zijn absoluut binnen onze financiële grenzen gebleven. Hier is sprake van een deal waar iedereen content mee mag zijn.”

Koeman zelf is ook tevreden met verlenging van zijn eenjarige contract. „Ik heb het afgelopen jaar met heel veel plezier bij Feyenoord gewerkt en daarnaast is de chemie tussen de technische staf en de spelersgroep heel goed”, zegt hij op de clubsite „Daarnaast tellen natuurlijk ook het spel en onze resultaten mee. Om al die redenen wilde ik graag verder bij deze club.”

Feyenoord koos er samen met Koeman voor om het contract met één jaar te verlengen. „Dat past ook bij het hedendaagse voetbal”, zei Koeman. „Wat nu fantastisch is, kan er over een paar maanden heel anders uitzien. Het is voor beide partijen goed om de samenwerking van jaar tot jaar te bekijken.” De spelersgroep reageerde instemmend. „Ik heb het idee dat de meeste spelers hier blij mee zijn”, aldus Koeman. (NRC)