Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Koeman extra jaar bij Feyenoord

Ronald Koeman is ook volgend seizoen voetbaltrainer van Feyenoord. De coach heeft met de Rotterdamse clubleiding een principeakkoord bereikt over een contractverlenging voor een jaar. Dat meldde Feyenoord gisteren op de clubsite. Koeman werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Mario Been en bezet met Feyenoord halverwege het lopende seizoen de vijfde plaats in de eredivisie.

Koeman liet eerder blijken open te staan voor een langer verblijf in de Kuip. Maandag kwamen de partijen tot „afspraken waar iedereen zich heel goed bij voelt”, liet technisch directeur Martin van Geel gisteren weten.

„De conclusie van de afgelopen maanden is dat het op alle fronten klikt tussen Ronald en Feyenoord”, zegt Van Geel op de clubsite. „We zijn bij Feyenoord bezig iets moois te bouwen, daarbij is de hoofdtrainer de absolute sleutelfiguur en is continuïteit belangrijk.”

Volgens Van Geel gaat Koeman er met het nieuwe contract financieel behoorlijk op vooruit. „We zijn als club ver gegaan om deze toptrainer te houden, maar zijn absoluut binnen onze financiële grenzen gebleven. Hier is sprake van een deal waar iedereen content mee mag zijn.”

Koeman over het eenjarige contract: „Dat past bij het hedendaagse voetbal. Wat nu fantastisch is, kan er over een paar maanden heel anders uitzien. Het is voor beide partijen goed om de samenwerking van jaar tot jaar te bekijken.”

De spelersgroep reageerde volgens de coach van Feyenoord instemmend. „Ik heb het idee dat de meeste spelers hier blij mee zijn”, aldus Koeman.