Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Indonesische meelifters van treindak gestoten

De Indonesische spoorwegmaatschappij maakt het nu nog riskanter om op het dak van treinen te klimmen en zo gratis mee te reizen. Kereta Api Indonesia (KAI) laat betonnen bollen ter grootte van grapefruits aanbrengen onder de overkappingen van stations en viaducten. De eerste werden maandag bevestigd in een station in de buurt van Jakarta. De doorgaans arme reiziger die het nog waagt op deze manier mee te liften, riskeert van het dak af te worden gestoten. Eerder probeerde het bedrijf reizigers al tevergeefs van de wagons af te krijgen met verfkanonnen en door prikkeldraad over de rijtuigen te spannen. (AP)