Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

ik@nrc.nl

Net een nieuwe soft-bh gekocht, blijken er bij thuiskomst deukjes in de cup te zitten.

Terug naar de winkel om te ruilen, waar de mevrouw achter de kassa een retourbon moet schrijven. Geconcentreerd begint ze te schrijven, totdat ze ineens aan mij vraagt: „Hoe schrijf ik ook alweer ‘deuken’?” Waarop ik antwoord: „Ik vind alles best als u van die d maar geen n maakt.”

Ze kijkt me wat verward aan en vraagt: „Is het met één of twee k’s?”

Marleen van drunen

Ook een ikje maken? Stuur max. 120 woorden naar ik@nrc.nl