Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Gebruikersvriendelijk

Onlangs bracht ik een bezoek aan de Apple-store in de Haagse Passage. Een mooie moderne zaak, waar het winkelpersoneel druk doende is de klanten te wijzen op de meest gebruikersvriendelijke snufjes op de apparatuur. Iets waar Apple zich, niet ten onrechte, op laat voorstaan. Om in deze zaak de kassa te bereiken moet de klant

Onlangs bracht ik een bezoek aan de Apple-store in de Haagse Passage. Een mooie moderne zaak, waar het winkelpersoneel druk doende is de klanten te wijzen op de meest gebruikersvriendelijke snufjes op de apparatuur. Iets waar Apple zich, niet ten onrechte, op laat voorstaan.

Om in deze zaak de kassa te bereiken moet de klant een trap op zonder leuning. Omdat dit voor mij zonder hulp niet mogelijk is, moest ik de hulp inroepen van het winkelpersoneel. Op mijn vraag of het niet gebruikersvriendelijk zou zijn om bij de trap een leuning te plaatsen, kreeg ik als antwoord: „Dat mag niet van Apple.”

Madelon Kranenburg