Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Drie broertjes (12 en 13) bij Chelsea

De Londense voetbalclub Chelsea heeft een unieke transferovereenkomst gesloten met drie jonge broers uit de jeugdopleiding van voetbalclub Luton Town. Het gaat om de twaalfjarige tweeling Rio en Cole Dasilva en de dertienjarige Jay. De broertjes zijn per direct naar Chelsea verhuisd.

De drie jeugdspelers zouden Luton Town een gezamenlijk transferbedrag van 1 miljoen pond (circa 1,2 miljoen euro) kunnen opleveren, maakte de Engelse vijfdeklasser gisteren bekend. Dan moeten Rio, Cole en Jay het later wel tot het eerste team van Chelsea schoppen.

Gregg Broughton, hoofd jeugdopleidingen van Luton, noemde de drievoudige transfer een „historische deal”. Broughton: „Jay is een bijzonder talent, Cole fysiek sterk en erg zelfverzekerd in balbezit, en Rio valt altijd op omdat hij goed kan voetballen in kleine ruimtes.”

Chelsea staat overigens bekend om de vele broers die er samen speelden: in de jaren zeventig waren dat Ray en Graham Wilkins, maar ook Ron en Allan Harris speelden voor The Blues, net als John en Peter Sillett. (Reuters)