Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Tennis

Colombiaanse 'acteur' verrast Amerikaan Fish

Tennisser Mardy Fish is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne. De als achtste geplaatste Amerikaan verloor in drie sets van de Colombiaan Alejandro Falla: 7-6, 6-3 en 7-6.

Fish ergerde zich de hele partij aan Falla, die tussen de punten door liep te trekkebenen en te hinken, maar in de rally’s nergens last van leek te hebben. Fish ergerde zich ook aan de harde wind, scheidsrechter, lijnrechters en publiek. Falla leek zich er niets van aan te trekken en won bijna elke lange rally. Hij kreeg de helft van zijn punten cadeau door een onnodige fout van Fish.

Verder waren er geen verrassingen bij de mannen én de vrouwen. Roger Federer plaatste zich zonder te spelen voor de derde ronde. De Zwitser zou het in de tweede ronde opnemen tegen de Duitser Andreas Beck, maar die meldde zich af met een rugblessure. In de derde ronde stuit Federer op de Kroaat Ivo Karlovic of de Argentijn Carlos Berlocq.

De Spanjaard Rafael Nadal versloeg in drie sets de Duitser Tommy Haas: 6-4, 6-3 en 6-4. Nadal, in 2009 winnaar in Melbourne, speelt in de volgende ronde tegen de Amerikaan Donald Young of de Slowaak Lukas Lacko. De Tsjech Tomas Berdych was binnen twee uur klaar met de Belg Olivier Rochus: 6-1, 6-0 en 7-6.

Bij de vrouwen plaatste titelverdedigster Kim Clijsters zich met gemak voor de derde ronde. De Vlaamse won met 6-0 en 6-3 van de Française Stephanie Foretz Gacon. Clijsters treft in de derde ronde de Slowaakse Daniela Hantuchova.

Ook Na Li gaat verder. De Chinese, vorig jaar verliezend finalist in Melbourne, won met 6-2 en 6-2 van de Australische Olivia Rogowska. De Deense Caroline Wozniacki, nummer één van de plaatsingslijst, versloeg de Georgische Anna Tatisjvili: 6-1 en 7-6.

Francesca Schiavone wist zich niet te plaatsen voor de derde ronde. De Italiaanse verloor met 6-4 en 6-3 van haar landgenote Romina Oprandi.