‘Zevende dode gevonden op Italiaans cruiseschip’

De Costa Concordia.
De Costa Concordia. Foto AFP / Filippo Monteforte

Volgens Italiaanse media is er een zevende dode gevonden op het cruiseschip dat afgelopen zaterdag kapseisde nadat het in aanvaring kwam met een rots voor de kust van het Italiaanse eilandje Giglio.

De kustwacht liet gisteravond weten dat het aantal vermisten na de scheepsramp van de Costa Concordia niet veertien, maar 29 bedraagt. Van hen worden er 28 nog steeds vermist. Reddingswerkers koesteren nog een ‘sprankje hoop’ dat er nog mensen levend gevonden worden.

Het luxe cruiseschip had meer dan vierduizend mensen aan boord, onder wie 3.200 passagiers en ruim duizend bemanningsleden. Vrijdagavond raakte het schip een rots die een scheur in de romp van tientallen meters lang veroorzaakte, vermoedelijk omdat kapitein Francesco Schettino te dicht langs de kust van het eiland voer. Daarna zakte de Costa Concordia steeds verder weg in het water. Schettino zit vast op verdenking van dood door schuld.

Onze correspondent Bas Mesters in een reactie: