Willem-Alexanders villa in Mozambique verkocht

De vakantievilla van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima in Mozambique is verkocht. Het huis is voor een symbolisch bedrag overgenomen door Machangulo SA, de Vereniging van Eigenaren (VVE) van het project. Dat schrijft premier Rutte (VVD) aan de Tweede Kamer. Het is onbekend hoeveel ervoor is betaald. Vorig jaar werd geprobeerd de villa aan een andere particulier te verkopen, maar dat is volgens Rutte „vanwege de marktomstandigheden” niet gelukt. De VVE gaat proberen het vakantiehuis door te verkopen. Het financiële risico ligt bij het kroonprinselijk paar. Het bouwproject moest bijdragen aan de ontwikkeling in het land, maar gaandeweg ontstonden daar steeds meer twijfels over, waarna het prinselijk paar besloot het huis te verkopen. (Novum)