Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Een kortdurende winterse speldeprik, meer is het niet: vanaf morgen wordt met aantrekkende westenwinden zachte lucht aangevoerd.

Afgelopen nacht was een koude met lichte en op een enkele plek matige vorst.

Ook vanavond wordt het snel koud en gaat het, met uitzondering van een smalle strook aan zee, een graadje vriezen. In het oosten, waar het het langst helder blijft, kan het kwik tot min 4 graden dalen. In de nacht nemen bewolking en zuidwestenwind geleidelijk toe en lopen de temperaturen op.

Morgenochtend schijnt in het oosten nog een waterig zonnetje, naar het westen is de bewolking dikker en kan in de loop van de ochtend een spatje regen vallen.

In de loop van de middag gaat het ook elders af en toe regenen, het laatst in het Limburg. Door aanvoer van zachte lucht met een aan zee tot krachtig toenemende zuidwestenwind wordt het 4 graden langs de oostgrens en 7 graden in het westen.

Na morgen blijft het wisselvallig, met donderdag in het zuiden langdurig en veel regen en vrijdag mogelijk hagelbuien. Stevige westelijke winden voeren zachte lucht aan waardoor de nachten vorstvrij verlopen en overdag het kwik oploopt naar 7 graden.