Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Vijf toeristen gedood in Ethiopië

Vijf buitenlandse toeristen zijn vandaag in het noorden van Ethiopië gedood door gewapende rebellen. Dat meldt de Ethiopische staatstelevisie ETV. Het zou onder meer gaan om een Duitser en een Oostenrijker.

ETV meldde dat de groep van acht buitenlanders werd aangevallen in de onrustige regio Afar, nabij de grens met Eritrea. Twee toeristen raakten zwaargewond en zijn door militairen naar een ziekenhuis gebracht.

De omroep opperde dat de aanvallers rebellen zijn die banden hebben met de aartsvijand van Ethiopië, Eritrea. Dat land biedt onderdak aan het verbannen Oromo Bevrijdingsfront, dat Ethiopië als terreurorganisatie bestempelt.

Het Ethiopische ministerie van buitenlandse zaken erkende dat er toeristen zijn aangevallen in Afar maar had geen verdere details over de aanval of de nationaliteit van de slachtoffers.