Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Haase onderuit tegen Roddick - Krajicek verder

during their first round match at the Australian Open tennis championship, in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 17, 2012. (AP Photo/Rick Rycroft)
during their first round match at the Australian Open tennis championship, in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 17, 2012. (AP Photo/Rick Rycroft) Robin Haase in de eerste ronde van de Australian Open. Foto AP / Rick Rycroft

Robin Haase is in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De Nederlander verloor van Andy Roddick met 3-6 4-6 1-6.

Omdat gisteren ook Jesse Huta Galung de openingsronde niet overleefde, zijn er geen Nederlandse mannen meer actief in het enkelspel.

Haase maakte in de eerste set nog wel een break achterstand ongedaan, maar wist vervolgens niet door te drukken. Na ook de tweede set ingeleverd te hebben, leek het geloof in een goede afloop bij de Nederlander te zijn verdwenen. Gehinderd door een pijnlijke rechterknie bewoog de nummer 53 van de wereld steeds moeizamer over de baan en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Vorig jaar troffen Haase en Roddick elkaar in de derde ronde. Ondanks het winnen van de openingsset, ging de Nederlander toen in vier sets onderuit.

Krajicek door naar tweede ronde

Michaëlla Krajicek heeft in Melbourne de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De nummer 91 van de wereld sloeg zich in de eerste ronde met 6-3, 7-6 (13) langs de Duitse Kristina Barrois, die op de mondiale ranglijst vier plaatsen hoger staat.

In de volgende ronde speelt ze tegen Lourdes Dominguez of voormalig nummer één van de wereld Ana Ivanovic.

Krajicek kwam in de eerste set met 3-1 achter, maar won vervolgens vijf games op rij. De tweede set mondde uit in een bloedstollende tiebreak, waarin Krajicek vijf setpoints moest wegwerken. Op 14-13 sloeg ze op haar vierde matchpoint vervolgens zelf wel toe.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat Krajicek de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De laatste drie jaar wist ze zich niet eens te plaatsen voor het hoofdtoernooi.