Krajicek na zege tegen Ivanovic

Tennisster Michaëlla Krajicek, de enig overgebleven Nederlander in Melbourne, heeft vanmorgen de tweede ronde van de Australian Open bereikt. Gisteren werden Arantxa Rus en Jesse Huta Galung uitgeschakeld in de eerste ronde, net als Robin Haase vanmorgen.

Krajicek, de nummer 91 van de wereld, versloeg in de eerste ronde de Duitse Kristina Barrois, die op de mondiale ranglijst vier plaatsen hoger staat. De setstanden waren 6-3 en 7-6. In de volgende ronde speelt Krajicek donderdag tegen de Servische Ana Ivanovic, de voormalige nummer één van de wereld. Zij versloeg vanochtend de Spaanse Lourdes Dominguez Lino met 6-0 en 6-3.

Krajicek kwam vanochtend tegen de Duitse Barrois in de eerste set met 3-1 achter, maar won vervolgens vijf games op rij. De tweede set eindigde met een spannende tiebreak, nadat Krajicek een ruime voorsprong had verspeeld. In de tiebreak moest Krajicek vijf setpoints wegwerken. Bij een 14-13 stand in haar voordeel sloeg ze op haar vierde matchpoint vervolgens wel toe.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat Krajicek de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De laatste drie jaar wist ze zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het eerste grandslamtoernooi van het kalenderjaar.

Tot teleurstelling van het Australische publiek werd de lokale favoriet Samantha Stosur al in de eerste ronde uitgeschakeld. Stosur, die na haar winst op de US Open in de zomer van 2011 een van de favorieten was, verloor met 7-6 en 6-3 van de Roemeense Sorana Cirstea. Na de partij gaf Stosur aan dat ze het erg moeilijk vond onder druk van het chauvinistische thuispubliek goed te spelen.

Petra Kvitova, de nummer twee van de wereld, bereikte net als de voormalige eindwinnares Maria Sharapova wel de volgende ronde in Melbourne.