Hij probeert Van Marwijk onder druk te zetten

Urby Emanuelson, de middenvelder die Ajax vorig seizoen verruilde voor AC Milan, hoopt zich met het oog op het EK voetbal terug te knokken in Oranje. In San Siro gaf hij zondagavond na de verloren derby tegen Inter (0-1) uitleg.

Verrast dat je speelde tegen Inter?

„Ik had er wel rekening mee gehouden. De laatste wedstrijden heb ik een goede indruk achtergelaten, waardoor het geen verrassing voor me was.”

Je staat dit seizoen regelmatig in de basis bij Milan. Waarin ben je als voetballer beter geworden?

„Ik denk dat ik hier heb leren vechten. De overstap van Ajax naar Milan was voor mij een goede uitdaging. Ik heb geleerd voetbal vanuit een ander perspectief te bekijken. In Nederland gaat het vooral om het voetbal, hier moet je echt meters maken en ballen veroveren. Ik probeer gewoon mijn best te doen en dan zien we wel.”

Misschien eindigt dat wel weer bij Oranje.

„Ik moet er met mijn prestaties voor zorgen dat de mensen weer over mij gaan praten. Ik probeer de bondscoach onder druk te zetten, zodat hij straks niet meer om mij heen zal kunnen.”

Welke rol vervult je ervaren ploeggenoot Clarence Seedorf voor jou bij Milan?

„Clarence, Mark van Bommel en Zlatan Ibrahimovic proberen mij te helpen. Dat is fijn. Zeker van iemand als Clarence, die in feite ook een concurrent van mij is, is dat bijzonder. Maar het gaat goed. Ik ben groeiende.”