Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Espresso met Jay-Z

Jay-Z is sinds anderhalve week gestopt met vloeken. ‘Ik keek naar mijn pasgeboren dochter,’ zegt de Amerikaanse rapper, ‘en toen dacht ik: “Die ga ik geen bitch noemen.”’ Hoe noemt hij haar dan? ‘Ik noem haar soms bij haar voornaam, maar die vind ik eigenlijk heel vreemd voor een kind.’

Beeld: YouTube

Dochter

Jay-Z is sinds anderhalve week gestopt met vloeken. ‘Ik keek naar mijn pasgeboren dochter,’ zegt de Amerikaanse rapper, ‘en toen dacht ik: “Die ga ik geen bitch noemen.”’ Hoe noemt hij haar dan? ‘Ik noem haar soms bij haar voornaam, maar die vind ik eigenlijk heel vreemd voor een kind.’ Hoe heet zijn dochter? ‘Blue Ivy,’ antwoordt Jay-Z. ‘Een ongelofelijk pretentieuze kutnaam.’ Had hij het vloeken niet afgezworen? ‘Het was een idee van mijn vrouw.’ Hoe had hij zijn dochter liever genoemd? De rapper neemt een slokje espresso. ‘Iets als iPod nano,’ zegt hij. ‘Dat rijmt ook veel beter.’

Op internet wordt gespeculeerd dat Jay-Z nu al zijn nummers gaat herschrijven. In een van zijn grootste hits wordt bijvoorbeeld veelvuldig ‘bitch’ geroepen. ‘Volgens mij heb ik het woord zo’n 1400 keer gebruikt in mijn nummers,’ zegt de rapper. ‘Het rijmt zo lekker.’ Herschrijven is geen optie? De rapper schudt zijn hoofd. ‘Dan kan ik komende drie jaar geen luier meer verschonen,’ zegt hij. ‘En Beyoncé vindt nu al dat ik te weinig doe.’ Is dat waar? ‘Ik ben het niet gewend om tien keer per nacht te worden gewekt,’ bekent Jay-Z. ‘Als iemand dat twee weken geleden had gedaan, dan had ik hem de huid vol gescholden.’ De rapper drinkt zijn espresso op. ‘Maar nu lach ik mijn tanden bloot.’