Opinie

Erfelijkheid

Het is al weer lang geleden dat mijn moeder onverwachts overleed als gevolg van een hyperallergie veroorzaakt door contrastvloeistof toegediend bij een medisch onderzoek. Onlangs moest ik zelf een dergelijk onderzoek ondergaan en vertelde de jonge verpleegkundige voorzichtigheidshalve wat mijn moeder overkomen was. Erfelijkheid, je weet maar nooit. Ze keek verbaasd en had nooit van

Het is al weer lang geleden dat mijn moeder onverwachts overleed als gevolg van een hyperallergie veroorzaakt door contrastvloeistof toegediend bij een medisch onderzoek.

Onlangs moest ik zelf een dergelijk onderzoek ondergaan en vertelde de jonge verpleegkundige voorzichtigheidshalve wat mijn moeder overkomen was.

Erfelijkheid, je weet maar nooit. Ze keek verbaasd en had nooit van een dergelijk risico gehoord en ging verder met:

„Ik leg nu vast even een infuus aan en daarna gaat u daar het hoekje om.”

Gert Beijer