Bejaarden Big Brother

Krasse Knarren Ned. 1, 20.30u.

Het is inderdaad flink lastig, ouder worden. Het geheugen laat je in de steek, je bent uit balans, benen veranderen in houten palen waardoor je een mal loopje krijgt.

In Krasse Knarren komen deze problemen aan bod. Sympathiek is dat het de kwestie via een realitysoap-achtige formule onder de loep neemt. Vijf oudere BN’ers, John Leddy (82), Mimi Kok (77), Ed van Thijn (77), Marie-Cécile Moerdijk (82) en Henk van der Horst (72) sluiten zich een week op in een villa, ingericht in de stijl van de jaren 70.

Het programma is gebaseerd op het onderzoek van de Amerikaanse sociaal-psycholoog Ellen Langer. In 1981 bedacht zij een experiment om te bekijken of mensen, door terug te gaan in de tijd, zich geestelijk en lichamelijk jonger kunnen denken. De vraag is dus: gaan de deelnemers zich weer voelen als toen?

In deze eerste aflevering maken we vooral kennis met de kandidaten. Zo komen we erachter dat Van der Horst ’s ochtends enorm chagrijnig kan zijn, Mimi Kok last heeft van eenzaamheid en dat Van Thijn thuis zelden koffie zet. Grappig genoeg komen de twee oudsten, Leddy en Moerdijk, het vitaalst over. Mind over matter. Zo is het toch maar weer.

Rosan Hollak

    • Rosan Hollak