Weer

Het heeft een hele tijd geduurd, maar dit weekend werd het hier eindelijk winter. Afgelopen nacht heeft het onder een heldere hemel op veel plaatsen licht tot matig gevroren. Deze winteruitbraak is echter maar van korte duur.

Na een zonnige dag koelt het vanavond snel af. Wolken zijn er vrijwel niet en het waait nauwelijks. Het gaat overal weer 1 tot 5 graden vriezen. Van gladheid is nauwelijks sprake omdat de lucht erg droog is.

Morgen is het in de ochtend op veel plaatsen wel wit van de rijp. Na de koude nacht volgt opnieuw een zonnige dag met temperaturen van plus 2 tot 4 graden. Er trekken sluierwolken over het land, maar de zon schijnt daar nog gemakkelijk doorheen.

Het hogedrukgebied waar Nederland onder ligt, trekt langzaam zuidwaarts. Hierdoor komt de weg vrij voor storingen vanaf de oceaan.

In de nacht naar woensdag levert dit al meer wolken op waardoor het niet meer zo koud wordt. Op nadering van het warmtefront neemt daarop de bewolking toe waarna het gaat regenen. De temperatuur loopt in de middag op naar 6 tot 9 graden bij een aantrekkende zuidwester. Later in de week wordt het weer frisser en vallen geregeld sneeuwbuien.