Voormalig PVV-Statenlid Cor Bosman door als eenmansfractie

Voormalig Statenlid voor de PVV-Limburg Cor Bosman, gaat door als eenmansfractie. Foto L1

Het in opspraak geraakte voormalig Statenlid voor PVV-Limburg, Cor Bosman, gaat door als eenmansfractie ‘Leefbaarheid en Democratie’.

Dat zei hij vanavond in een interview met het Limburgse televisieprogramma L1. Volgens hem heeft hij voldoende vertrouwen gekregen van de PVV-kiezers om door te gaan als onafhankelijke partij. Bosman liet weten een samenwerking met de PVV niet uit de weg te gaan.

Bosman werd vrijdag uit de fractie gezet omdat hij eerder die dag voor ophef zorgde met beledigende uitspraken die hij in e-mails over PvdA-statenlid Selçuk Öztürk deed. Bosman zou hem uitgemaakt hebben voor ‘een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken’ in berichten tegen twintig PVV-partijgenoten. Aanleiding voor de belediging was een interview van Öztürk aan het blad Typisch Roermond, waarin hij zich sterk afzette tegen de PVV.

De Limburgse PVV-fractieleider Laurence Stassen reageerde destijds op de mail door te benadrukken dat het uitlekken van de woorden van Bosman de partij grote schade zou kunnen toebrengen. Fractielid Harm Uringa was het dermate oneens met de aanpak van Bosman dat hij uit de fractie stapte. In een persbericht liet de PVV weten dat het opstappen van Bosman “de enige juiste beslissing” was:

“PVV Limburg heeft vandaag besloten per direct afscheid te nemen van Cor Bosman als Statenlid voor de PVV. Gezien de door hem gedane uitspraken is dit de enige juiste beslissing. De PVV betreurt de grievende uitlatingen van Dhr. Bosman. De inhoud van de e-mail en de reactie van hem in de media zijn voor de fractie niet acceptabel.”

Bosman liet tegenover L1 weten dat zijn uitlatingen “niet correct” waren. Hij zei ook dat hij zich wel vaker van “sarcastische humor en zelfspot” bedient. Bosman realiseerde zich naar eigen zeggen niet dat de opmerking zo hard zou aankomen en bood zijn excuses aan. Bosman wilde wel opmerken dat hij in de media extra hard werd aangepakt omdat hij lid was van de PVV. Hij gaf voorbeelden van mensen die politici van de PVV hadden bedreigd en die niet zouden zijn aangepakt voor hun uitspraken.