Terschelling vijf hectare kleiner door harde wind

Het duingebied aan de oostkant van Terschelling is weggeslagen.

. Terschelling is door de harde wind in de afgelopen twee weken bijna vijf hectare kleiner geworden. Het duingebied aan de oostkant van het eiland, op natuurgebied de Boschplaat, is weggeslagen, meldt het Platform Duurzaam Landschap Terschelling aan Omrop Fryslân.

In november en december werd het waddeneiland ook al 12,5 hectare kleiner. Hoewel duinafslag bij de natuurlijke gang van zaken hoort, gaat het volgens het platform momenteel wel veel sneller.

Volgens het platform is Terschelling de afgelopen dertig jaar 370 hectare aan land kwijtgeraakt en daarom pleitte het eerder al voor zandstortingen aan de oostkant van het eiland, om zo afslag tegen te gaan. Terschelling heeft een oppervlakte van ruim 11.000 hectare, en is ongeveer dertig kilometer lang. (Novum)