ManUnited blijft in het spoor van koploper City

Robin van Persie scoorde weer voor Arsenal, maar kon een nederlaag tegen Swansea City niet voorkomen.

In de Premier League beging Manchester United geen missstappen in de strijd om de landstitel. De regerend landskampioen kwam zaterdag door een 3-0 zege op Bolton Wanderers in puntenaantal op gelijke hoogte met koploper Manchester City, dat vandaag in actie komt. Tottenham Hotspur, derde op de ranglijst, verspeelde wel punten. Op eigen veld kwamen de Spurs tegen Wolverhampton Wanderers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Doelman Adam Bogdan van Bolton hield United op Old Trafford lange tijd van scoren af. Hij stopte onder meer een strafschop van Wayne Rooney. Maar vlak voor rust moest hij bij een inzet van Paul Scholes, die vorige week zijn rentree maakte bij United, alsnog capituleren. In de tweede helft vergrootten Danny Welbeck en Michael Carrick de marge.

Chelsea, dat vierde staat in de Premier League, maakte geen fouten. Een doelpunt van Frank Lampard in de dertiende minuut volstond om Sunderland met 1-0 te verslaan. Arsenal leed een verrassende nederlaag bij Swansea City. Robin van Persie, met 18 doelpunten topscorer in Engeland, zette zijn ploeg nog wel op voorsprong. Maar Scott Sinclair en Nathan Dyer bogen de achterstand om. Theo Walcott bracht Arsenal weer op gelijke hoogte, waarna Danny Graham in de 70ste minuut het winnende doelpunt maakte voor Swansea: 3-2. (Novum)