Lingeriestunt in museum

Who’s afraid of Red, Yellow and Blue? Op die vraag, de titel van een serie schilderijen van Barnett Newman, hebben bezoekers van Musee d’Orsay in Parijs enkele weken geleden een eigen antwoord mogen formuleren. Maar echt angstig zullen ze toch niet geweest zijn toen drie lingeriemodellen, in een rood, geel en blauw lingeriesetje, zichtbaar geamuseerd door de expositiegangen van het museum wandelden.

De stunt was verzonnen door lingeriefabrikant Etam, die daarmee aandacht vraagt voor zijn lente/zomercollectie. Een filmpje van de stunt verscheen vorige week op de website van Etam. Het concern hoopt zo kijkers te trekken voor de online modeshow later deze maand.

Op het filmpje is duidelijk te zien dat de actie grote hilariteit bij modellen en bezoekers teweegbracht. Musee d’Orsay is echter minder gecharmeerd van het initiatief en vreest reputatieschade. Directeur Guy Cogeval dreigt dan ook met een rechtszaak als Etam weigert in te stemmen met zijn verzoek het filmpje van internet te verwijderen.

    • Roderick Nieuwenhuis