Lijfwacht word je niet zomaar

Wie dacht dat met het overlijden van kolonel Gaddafi de vraag naar vrouwelijke lijfwachten volledig was weggevallen, heeft het mis. Althans, als het Chinese beveiligingsbedrijf Tianjiao Special Guard/Security Consultant Ltd. Co. de markt goed heeft ingeschat.

Tianjiao Special Guard hield vorige week in Peking een openbare training voor vrouwen die bodyguard willen worden.

Op deze foto slaat een instructeur een fles kapot op het hoofd van een van de jonge vrouwen. Op andere foto’s rennen de dames in badkleding langs het strand, worden stukken hout op hun benen doormidden geslagen en leren ze een overvaller te ontwapenen.

Waarom de vrouw hierboven een Noorse vlag op haar schouder draagt, is onduidelijk. Op andere foto’s zijn Duitse insignes zichtbaar.

Volgens het bedrijf meldde een twintigtal vrouwen zich in de hoop toegelaten te worden tot de acht tot tien maanden durende opleiding. De beste kandidaat krijgt na afloop een vervolgopleiding aan de International Security Academy in Israël aangeboden.

Bekijk andere foto’s van de training op nrc.nl/inbeeld