Kortkolom sport

Nederlaag Arsenal bij Swansea, United wint

Rotterdam. Arsenal heeft gisteren in de Premier League verrassend verloren bij Swansea City. Robin van Persie, met achttien doelpunten topscorer in Engeland, zette zijn ploeg nog wel op voorsprong. Maar Scott Sinclair en Nathan Dyer bogen de achterstand om. Theo Walcott bracht Arsenal op gelijke hoogte, waarna Danny Graham in de 70ste minuut de winnende treffer maakte voor Swansea: 3-2. Manchester United kwam zaterdag door een 3-0 zege op Bolton Wanderers in puntenaantal op gelijke hoogte met koploper Manchester City, dat vandaag in actie komt. Tottenham Hotspur, derde op de ranglijst, verspeelde punten. Op eigen veld kwamen de Spurs tegen Wolverhampton Wanderers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Chelsea, dat vierde staat, maakte geen fouten. Een doelpunt van Frank Lampard in de dertiende minuut volstond om Sunderland met 1-0 te verslaan. (NRC)

Chileen Sanchez redt Barcelona tegen Betis

Barcelona. Alexis Sanchez heeft Barcelona gisteren behoed voor een nog grotere achterstand op koploper Real Madrid. De Chileen schoot Barça in Camp Nou voorbij Real Betis Sevilla: 4-2. Sanchez brak een kwartier voor tijd bij een 2-2 stand de ban en zette Barcelona op voorsprong. Lionel Messi maakte vanaf de strafschopstip het karwei af. Real won zaterdag met 2-1 bij Real Mallorca. José Callejón bezorgde de koploper zes minuten voor tijd de overwinning. De ploeg van trainer José Mourinho die dit seizoen in de competitie alleen verloor van aartsrivaal Barcelona, kwam daardoor op 46 punten uit 18 duels. Real en Barcelona treffen elkaar woensdag in het Spaans bekertoernooi. Ruud van Nistelrooy maakte voor Malaga de enige treffer tegen Sporting Gijon. De aanvaller zorgde kort voor tijd voor de 1-1, maar Gijon won alsnog. In blessuretijd maakte Oscar Trejo de 2-1. (Novum)

Boete van 276.675 euro voor renner Mosquera

Rotterdam. Wielrenner Ezequiel Mosquera moet een boete betalen van 276.675 euro wegens dopegebruik. In de Vuelta van 2010 – waarin hij in dienst van de Spaanse ploeg Xacobea Galicia als tweede eindigde – werd de Spanjaard betrapt op het gebruik van het verboden maskeringsmiddel HES. Voordat de affaire aan het licht kwam, tekende Mosquera een lucratief contract bij de Nederlandse ploeg Vacansoleil. In afwachting van de uitspraak zette de ploegleiding hem op non-actief. Onlangs werd hij door de Spaanse wielerbond voor twee jaar geschorst. Volgens regels van de internationale wielerunie kan na een dopingovertreding een boete volgen van een jaarsalaris. Ook worden alle resultaten van Mosquera vanaf 12 september 2010 geschrapt. (NRC)

Den Bosch ontslaat hockeycoach Aikman

Rotterdam. Hockeyclub Den Bosch heeft dit weekeinde mannencoach Siegfried Aikman ontslagen. Het bestuur hoopt met een andere coach een schokeffect teweeg te brengen, en zo degradatie te ontlopen. Den Bosch, de landskampioen van 1998 en 2001, staat in de hoofdklasse na twaalf speelronden op de laatste plaats met twee punten. De achterstand op de nummer voorlaatst bedraagt acht punten. Wie Aikman opvolgt is nog niet bekend. (NRC)

Handballers plaatsen zich voor play-offs WK

Rotterdam. De Nederlandse handballers hebben een stap gezet richting het WK van 2013. Het laatste groepsduel werd zaterdag in Polva nipt met 29-28 van Estland gewonnen. De ploeg van bondscoaches Harrie Weerman en Mark Schmets eindigde als eerste in de poule en mag in juni deelnemen aan de play-offs voor een plaats op het WK. (Novum)