Gevreesde monoloog Ricky Gervais bij Golden Globes mild ontvangen

Voor de derde keer lag de presentatie van de Golden Globes in Hollywood in handen van de Britse komiek Ricky Gervais. Waar hij zeker vorig jaar zo’n beetje elke aanwezige ster aanpakte, werd zijn openingsmonoloog over het algemeen als ‘milder’ bestempeld.

Voor de derde keer lag de presentatie van de Golden Globes in Hollywood in handen van de Britse komiek Ricky Gervais. Waar hij zeker vorig jaar zo’n beetje elke aanwezige ster aanpakte, werd zijn openingsmonoloog over het algemeen als ‘milder’ bestempeld.

Gervais kreeg vorig jaar veel kritiek over de lompheid van zijn grappen over ruggen van acteurs als Robert Downey Jr., Tim Allen en Bruce Willis. John Travolta en Tom Cruise noemde hij latente homoseksuelen.

Hoewel de grootste sneer leek weggelegd voor Elton John - “you miserable twat” - kreeg ook Jodie Foster ervan langs. Gervais zei dat hij van tv-zender NBC, die de uitreiking van de Golden Globes uitzendt, de film The Beaver (Amerikaanse benoeming voor het vrouwelijke geslachtsorgaan, red.) van Foster niet mocht noemen. “Ik heb The Beaver niet eens gezien”, benadrukte Gervais. “Ik heb het aan wat mannen hier gevraagd en die hebben het ook niet gezien,” grapte de Brit over de lesbische Foster.

Gervais introduceerde Madonna spottend als de vrouw die zich nog altijd gedraagt als een maagd. En de komiek kreeg de bal terug. “Als je echt gelooft dat ik nog een maagd bent, waarom breng je daar hier dan geen verandering in?” reageerde de popster. “Het is een paar jaar geleden dat ik voor het laatst een meisje zoende.”

    • Jules Seegers