Jeugd van Tegenwoordig wint Popprijs 2011

Nederland, Groningen, 14-01-2012. De Jeugd van Tegenwoordig won op Noorderslag 2012 de Popprijs voor hun bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Ze werden traditiegetrouw met bier bekogeld. Foto: Andreas Terlaak Andreas Terlaak

De Jeugd van Tegenwoordig heeft zaterdag op festival Noorderslag in Groningen de Popprijs 2011 uitgereikt gekregen. De jury noemt Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron een „zeldzaam aanstekelijk viertal, dat zich bewezen heeft als grote inspirators voor niet alleen aankomende raptalenten, maar voor iedereen die van muziek houdt”.De Popprijs wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De Jeugd van Tegenwoordig kreeg tienduizend euro, een beeld van Theo Mackaay en de traditionele bierdouche. (Novum)