‘It’s More Than You Imagined’, belooft HBO nu ook in Nederland

“You got HBO?” Een zin met dergelijke strekking kent u wel uit de Amerikaanse films en series. Komt doordat die zender daar veel van dé hitseries brengt. Het goede nieuws? Vanaf februari ook in Nederland.

Het mindere nieuws bestaat uit het ‘detail’ dat dit voorlopig alleen geldt voor Ziggo-abonnees en er extra kosten van vijftien euro per maand aan vastzitten. Met de kanttekening dat ook KPN en UPC erover denken de Home Box Office-kanalen te gaan brengen.

Voorlopig dus alleen voor de 2,1 miljoen Ziggo-klanten , maar dan krijgen ze wel drie zenders voor de neus: HBO, HBO 2 en 3. “It’s More Than You Imagined. It’s HBO”. En: “It’s Not TV. It’s HBO.” Nou, dan weet u het wel. Klappers zijn Game of Thrones (binnenkort met Carice van Houten) en Luck, die bovendien de belofte meekrijgen van Ziggo dat ze vrijwel gelijk zullen lopen met het uitzendschema in Amerika.

http://youtu.be/kLvtAl_t2sI

Op HBO2 komen dan niet zo’n nieuwe series. Maar titels als Band of Brothers, The Pacific, Entourage, Sex and the City en natuurlijk The Soprano’s klinken niet vervelend.

Interessant is dat grote filmstudio’s als Sony Pictures en Warner Brothers een deal hebben gesloten met HBO. Hierdoor krijg je ook grote filmtitels in je huiskamer. Maar bij het lezen van namen als The Social Network, Harry Potter of Pirates of the Caribbean krijg je toch de indruk dat hiermee niet wordt gepionierd ten opzichte van andere aanbieders als Film1 of de Videoland on demand-optie die KPN biedt.

    • Jules Seegers