Help, mijn kind is vermist. Maar wat gebeurt er dan?

Nederland, Amsterdam Schiphol, 16 augustus 2010, helikopter Politie, middelzware helikopter van Het Korps landelijke politiediensten ( KLPD ) een AgustaWestland AW139 / De middelzware helikopter is aangeschaft voor landelijke politietaken. Vanwege zijn grote actieradius krijgt de helikopter ook een taak bij het toezicht op de Noordzee. Door de specifieke uitvoering is het toestel tevens geschikt voor de inzet van anti-terreureenheden van de Dienst Speciale Interventies ( DSI ). Het toestel kan 15 passagiers vervoeren. De helikopter van Italiaanse makelij hebben een vliegbereik van 740 km en kunnen een topsnelheid van 310 km/uur Foto: Peter Hilz

Het liep goed af. Dit weekend werd de 16-jarige Cindy de Heus uit Sprang-Capelle vermist. Cindy vertrok vrijdagmiddag om half een van school, daarna werd er niets meer van haar vernomen. Dezelfde avond gaf de politie een sms-alert uit en werd het meisje landelijk opgegeven als vermist. De politie kreeg rond 00.30 uur het bericht dat ze, ongedeerd, weer terecht was.

Jaarlijks krijgt de politie melding van zo’n zestien- tot twintigduizend vermissingen. In de meeste gevallen is het loos alarm. Toch wil de politie sneller in actie kunnen komen bij vermissingen. In twee nog te verschijnen rapporten pleiten KLPD, regiopolitie en de politieacademie voor ingrijpende aanpassingen in het Nederlandse systeem.

Hoe gaat de politie te werk bij vermissingen? En wanneer ben je eigenlijk vermist?

    • Reinier Kist