‘Grove fouten kapitein Costa Concordia’, zesde dode gevonden

De Costa Concordia, met 4.200 mensen aan boord, liep vrijdagavond op een rots nabij de kust van het Toscaanse eiland Giglio. Foto AFP / Filippo Monteforte

Het kapseizen van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia heeft nu aan zes mensen het leven gekost. Voor zonsopgang werd vanochtend het lijk van een mannelijke passagier gevonden.

Gisteren stond het dodental nog op drie, maar eerder vannacht werden de levenloze lichamen van twee oudere mannen in zwemvest gevonden door duikers. Nog veertien mensen worden nu vermist, aldus Reuters. Het gaat om negen passagiers, waaronder een kind, en vijf bemanningsleden.

Kapitein Francesco Schettino van de Costa Concordia zou “grove inschattingsfouten” hebben gemaakt. Dat verklaart een van zijn werknemers. Hij zou het schip te dicht bij de kust van het eiland Giglio hebben laten varen. Schettino zit vast op verdenking van dood door schuld.