Geheim overleg Chipshol en Schiphol afgebroken

Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft een geheim overleg met Schiphol afgebroken. Volgens Chipshol oprichter Jan Poot deed de luchthaven een veel te laag bod op twee van zijn locaties. Schiphol bevestigt het bestaan van de gesprekken, maar wil niet op de inhoud ingaan. Het overleg is volgens Poot twee jaar geleden begonnen op initiatief van Schiphol. Schiphol wilde volgens Poot tot een regeling komen. De luchthaven en de ontwikkelaar zijn al jaren in conflict over de ontwikkeling van een gebied vlakbij Schiphol. Chipshol meent te zijn tegengewerkt door meerdere partijen, Schiphol stelt dat de plannen van de gebiedsontwikkelaar de veiligheid van de luchthaven in het geding brachten. Volgens Poot waren de gesprekken een vertragingstactiek en is hij aan het lijntje gehouden. (Novum)