Espresso met Christian Wulff

De Duitse bondspresident Christian Wulff ligt opnieuw onder vuur. In 2008 heeft een ondernemer een deel van de hotelkosten betaald toen hij als minister-president van Nedersaksen een bezoek bracht aan het Oktoberfest. ‘Ik weet niets van een betaling,’ zegt Wulff. ‘Ik kan me er in ieder geval niets meer van herinneren.’

AP Photo / Bundesregierung, Jesco Denzel

Air Miles

De Duitse bondspresident Christian Wulff ligt opnieuw onder vuur. In 2008 heeft een ondernemer een deel van de hotelkosten betaald toen hij als minister-president van Nedersaksen een bezoek bracht aan het Oktoberfest. ‘Ik weet niets van een betaling,’ zegt Wulff. ‘Ik kan me er in ieder geval niets meer van herinneren.’ Weet hij nog wel met wie hij in het hotel heeft overnacht? ‘Ik denk met mijn vrouw,’ antwoordt de bondspresident, ‘maar ook dat herinner ik me niet meer.’ Kan het zijn dat een andere ondernemer heeft betaald voor een striptease door een transseksuele dwerg? ‘Dat zou heel goed kunnen,’ zegt Wulff. ‘Maar ik hoop het niet, want ik lig al zo onder vuur.’

Afgelopen week werden ook vraagtekens geplaatst bij de Air Miles die Christan Wulff verzamelde als minister-president. Ik vraag hem of hij de miles heeft ingezet voor privé-gebruik. ‘Ik heb panbeschermers gekocht,’ vertelt de bondspresident. ‘Mijn vrouw gaat heel ruw om met mijn pannen.’ Heeft hij spijt van zijn aankoop? Wulff schudt zijn hoofd ‘De panbeschermers zijn elke mile waard,’ zegt hij. Maar zou hij het betreuren als hij zou moeten aftreden vanwege het gebruik van Air Miles voor privé-doeleinden? ‘Ik hoop werkelijk dat het niet zo ver komt,’ antwoordt Wulff. ‘Dat zou ik heel treurig vinden.’