Terschelling vijf hectare kleiner door hevige stormen

Het strand van Terschelling. Foto YouTube / Omrop Fryslân

Terschelling is door de harde wind in de afgelopen twee weken bijna vijf hectare kleiner geworden. Het duingebied aan de oostkant van het Waddeneiland op de zogeheten Boschplaat is weggeslagen, meldt het Platform Duurzaam Landschap Terschelling aan Omrop Fryslân.

In november en december werd het Friese waddeneiland ook al 12,5 hectare kleiner, schrijft persbureau Novum. Hoewel duinafslag bij de natuurlijke gang van zaken hoort, gaat het volgens het platform momenteel wel veel sneller.

Een reportage van Omrop Fryslân in december:

Volgens het platform is Terschelling de afgelopen dertig jaar 370 hectare aan land kwijtgeraakt en daarom pleitte het eerder al voor extra zandstortingen aan de oostkant van de Boschplaat, om zo afslag tegen te gaan.

    • Hans Klis