Twee overlevenden uit gekapseisd cruiseschip gehaald, derde gelokaliseerd

De Zuid-Koreaanse vrouw die vannacht werd gevonden wordt door de Italiaanse reddingswerkers afgevoerd. Foto AP / Gregorio Borgia

Uit het gisteren gekapseisde cruiseschip Costa Concordia zijn vannacht nog twee overlevenden gered. Het Zuid-Koreaanse paar werd gevonden in een hut nadat reddingswerkers eindelijk een reactie kregen op het bonzen op kajuitdeuren.

Update 09.13 uur: woordvoerder van de Italiaanse brandweer heeft tegen AP gezegd dat een derde overlevende is gevonden, maar nog niet is gered.

Tegenover AP zegt brandweercommandant Vincenzo Bernardo dat het gaat om twee 29-jarigen die in goede gezondheid verkeren. Hij zei dat reddingswerkers non-stop de hutten afgingen op zoek naar een teken van leven van de ongeveer veertig vermisten.

De Costa Concordia voer vrijdagavond bij het eiland Giglio op een rots. Tot nu toe zijn de lichamen van drie van de 4.200 opvarenden geborgen, veruit de meeste passagiers en bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht. De zeker 34 Nederlanders aan boord zijn ongedeerd.

Kapitein Francesco Schettino werd gisteravond gearresteerd. Hij wordt verdacht van dood door schuld en zou teveel risico hebben genomen bij het varen van de dagelijkse koers. Ook een hoge officier is gearresteerd. Schettino zou te dicht langs Giglio hebben gevaren.

    • Jules Seegers