Pasfoto Anne Frank en andere beroemde zwart-witfoto’s ingekleurd

Ché Guevara, Abraham Lincoln, Winston Churchill en ook ‘onze eigen’ Anne Frank. Wereldwijd hebben mensen een beeld in hun hoofd van deze iconen uit de geschiedenis. Die beelden zijn allemaal zwart-wit, maar dat hoeft nu niet meer zo te zijn.

Ché Guevara, Abraham Lincoln, Winston Churchill en ook ‘onze eigen’ Anne Frank. Wereldwijd hebben mensen een beeld in hun hoofd van deze iconen uit de geschiedenis. Die beelden zijn allemaal zwart-wit, maar dat hoeft nu niet meer zo te zijn.

Degene die achter de prachtige galerij zit heet Sanna Dullaway. Behalve wereldberoemde personen, zitten er historische situaties bij die nu ook voor het eerst kleur krijgen. Sullaway zegt juist begonnen te zijn met het inkleuren door de wereldberoemde foto van de Vietnamese monnik Thích Quảng Đức die zichzelf in 1963 brand stak.

Over de kleurenkeuze in de meeste oude foto’s zegt ze:

“I really just guess and use some common sense, most clothing during that era was either black, brown or blue and details could be red. A pink bowtie would look slightly unfashonable wouldn’t it? It would also look just fine if I picked any other “dark” colour (blue, red) whereas “light” colours would be in the light blue, green, khaki & beige.”

    • Jules Seegers