Milanese stadsderby eindigt met 0-1 zege voor Inter

Caption: Inter Milan Dutch midfielder Wesley Sneijder, left, challenges for the ball with AC Milan midfielder Mark Van Bommel, of the Netherlands, during the Serie A soccer match between AC Milan and Inter MIlan at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 15, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni)
Caption: Inter Milan Dutch midfielder Wesley Sneijder, left, challenges for the ball with AC Milan midfielder Mark Van Bommel, of the Netherlands, during the Serie A soccer match between AC Milan and Inter MIlan at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 15, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni) Wesley Sneijder uitkomend voor Inter Milan in duel met Mark van Bommel van AC Milaan. Foto AP / Antonio Calanni

De verrassend Nederlandse stadsderby tussen AC Milan en Inter Milan is geëindigd in een 0-1 overwinning voor laatstgenoemde.

In het Stadio Giuseppe Meazza maakte Diego Alberto Milito de enige treffer van de wedstrijd. Daarnaast troffen Nederlanders Mark van Bommel en Clarence Seedorf van AC Milan Wesley Sneijder bij Inter, wat de stadsderby toch wat dichter bij huis liet zijn.

Met het verlies van Internazionale, lukte het AC Milan niet te profiteren van het puntenverlies van Juventus. Inter heeft na de zege 32 punten en staat vijfde. Koploper Juventus heeft zes punten meer, Milan staat op 37.

Milan was in het San Siro de aanvallender ingestelde ploeg. Met Urby Emanuelson achter de spitsen in de basis en Mark van Bommel op het middenveld maakte de thuisploeg het spel. Inter concentreerde zich vooral op de counter en was daarmee vrij gevaarlijk. Vlak voor rust kreeg Van Bommel de beste kans voor Milan. Hij schoot echter tegen de lat.

Na rust bleef het spelbeeld lang hetzelfde. Nadat Milito in de 54e minuut had gescoord, trok Inter zich nog verder terug op de eigen helft. Hoogtepunt van de tweede helft was verder de rentree van Wesley Sneijder bij de Nerazzurri. Hij viel een kwartier voor tijd in. Even later kwam Clarence Seedorf bij Milan nog binnen de lijnen.