Dodental gekapseisde cruiseschip Italië loopt op naar vijf

Caption: The luxury cruise ship Costa Concordia leans on its side after it ran aground off the tiny Tuscan island of Giglio, Italy, Sunday, Jan. 15, 2012. A helicopter on Sunday airlifted a third survivor from the capsized hulk of a luxury cruise ship 36 hours after it ran aground off the Italian coast, as prosecutors confirmed they were investigating the captain for manslaughter charges and abandoning the ship. (AP Photo/Gregorio Borgia) Het gekapseisde schip Costa Concordia bij het Italiaanse eiland Giglio. Het ongeluk kostte al het leven aan vijf mensen. Foto AP / Gregorio Borgia

Het dodental van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia in Italië is gestegen naar vijf. Reddingswerkers vonden vanmiddag twee nieuwe lichamen op de boot.

Het zou gaan om twee bejaarde toeristen die gevonden werden in het met water volgelopen restaurant van het schip, meldt persbureau AP. Er worden nog zeker vijftien bemanningsleden en passagiers vermist. Ten tijde van het ongeluk waren 3.200 reizigers en duizend man personeel aan boord. Gisteravond kapseisde het schip na een botsing met een rots bij het eilandje Giglio. Volgens NOS-correspondente Andrea Vreede zou dat op zo’n 150 meter van de kust gebeurd zijn:

Twitter avatar andreavreede Andrea Vreede Het wordt steeds doller: volgens OM dat ramp #cruiseschip onderzoekt voer de Costa Concordia op slechts 150m van de kust van Giglio

De kapitein van de Costa Concordia, Francesco Schettino, werd gisteravond gearresteerd op verdenking van meervoudige dood door schuld. Meerdere passagiers beweren dat Schettino eerder van boord ging dan de laatste opvarenden. Bekijk hier het interview dat de BBC had met hem, voor zijn arrestatie.

Gisteren sprak de BBC over de chaotische evacuatie van het schip:
http://youtu.be/cDeAAUcdnSs

Reddingswerkers hebben tot nu toe drie overlevenden gered. Vannacht bevrijdden zij een Zuid-Koreaans stel dat op huwelijksreis was nadat zij hen hoorden schreeuwen in het deel van het schip dat nog boven water uitsteekt. Ook werd vanochtend een Italiaans bemanningslid ontzet.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht hebben duikers inmiddels de zogenoemde zwarte doos gevonden. De informatie hierop moet duidelijk maken wat er gisteren precies gebeurd is.

    • Hans Klis