Succes voor zaalhockeysters

De Nederlandse zaalhockeyvrouwen hebben zich op de eerste dag van de EK in Leipzig geplaatst voor de halve finales. De mannen moeten vandaag hun laatste groepsduel winnen van Tsjechië om zich bij de laatste vier te voegen.

Na een nerveus openingsduel tegen Oostenrijk (nipte 3-2 winst) kenden de vrouwen in hun tweede wedstrijd geen problemen met titelhouder Oekraïne: 7-3. Tegen Wit-Rusland gaat het vandaag voor Nederland enkel om groepswinst.

De mannen wonnen hun openingsduel tegen Engeland (7-5). Net als de Duitsers spelen de Engelsen, in tegenstelling tot Nederland, op dit EK ook met veldhockeyers die in aanmerking komen voor de olympische selectie. De Engelse oud-speler van HGC Ashley Jackson is daar een voorbeeld van. Hij scoorde drie keer, maar Nederland boog in de laatste vijf minuten een achterstand van 5-4 om. Het tweede groepsduel van Nederland ging verloren tegen Rusland (3-2).

Zowel bij de Nederlandse mannen als de vrouwen is een strikte scheiding tussen de veldhockeyselectie en het nationale zaalhockeyteam. Dat geldt zeker in de aanloop naar de Olympische Spelen.