NOS-video voor websites

Bij een bericht over WikiLeaks ook een videofragment van een interview met Julian Assange, bijvoorbeeld. De NOS gaat gratis videomateriaal aanbieden aan dagbladen en grote nieuwssites. Websites van dagbladen en grote nieuwssites kunnen hun videoarchief zo aanvullen met nieuwsfragmenten. Nrc.nl kon het deze optie het afgelopen jaar uitproberen. Bij nieuwsberichten is het mogelijk om het bijbehorende NOS-fragment te tonen.

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS: „Zo krijgt de online nieuwssector gratis videocontent, terwijl de NOS met haar videomateriaal nieuwe en aanvullende publieksgroepen bereikt.” Alle media krijgen de beschikking over dezelfde video’s van de NOS, om de onderlinge concurrentie niet te beïnvloeden. Het beschikbaar stellen van de video’s vloeit voort uit het advies van onder meer de commissie Brinkman dat kranten nauwer en beter moeten samenwerken met de publieke omroep.