Louwman koopt failliete autodealer Hessing

Autodealer De Louwman Groep neemt de eerder deze week failliet verklaarde concurrent Hessing over. De bedrijven hebben gisteren overeenstemming met de curator bereikt over een doorstart, inclusief de prominente showroom langs de A2 bij Utrecht. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Hessing importeert luxe merken als Bentley, Lamborghini, Maserati en Rolls-Royce. Het bedrijf kwam in financiële problemen door de aanleg van een comfortabel, maar omstreden resort in De Bilt. Hessing leende daarvoor onder meer 10 miljoen euro bij collega-autohandelaar Evert Louwman uit Wassenaar. Het project liep uit op een mislukking. Louwman kreeg zijn geleende geld niet terug, en had vorig jaar al beslag laten leggen op onder meer de voorraad auto’s van Hessing en de showroom in Utrecht.

De Louwman Groep verkoopt via 36 dealerbedrijven nieuwe en gebruikte auto’s van de merken Toyota, Lexus, Suzuki, Chrysler, Jeep en Dodge. Het is ook actief op het gebied van reparaties, onderhoud, financiering en verzekering. Het bedrijf liet gisteren weten „een zonnige en solide toekomst voor de exclusieve auto in de Nederlandse markt” te zien.