Lenders naar Spelen op trampoline

Trampolinespringster Rea Lenders (31) heeft zich gisteren geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. Ze stelde haar plaats veilig door bij het testevent in de Londense North Greenwich Arena als vijfde op de geschoonde ranglijst te eindigen. Na de WK in Birmingham twee maanden gelden waren er nog zes tickets te verdelen. De wedstrijd gold als laatste olympische kwalificatiemogelijkheid voor ‘Londen’.

Lenders deed het in de olympische hal dermate goed dat ze zich als achtste en laatste voor de finale plaatste. Daarin pakte ze na een voortreffelijke vrije oefening de zilveren medaille. Niet in het laatst tot haar eigen verbazing. Het was dan ook Lenders’ eerste medaille op een grote internationale wedstrijd. De zege ging naar de Canadese Rosannagh MacLennan, de nummer twee van de WK.

Epke Zonderland won op brug ook een zilveren medaille. Maar hij reageerde minder euforisch dan Lenders. Zonderland had een score van 15.133 punten nodig om vormbehoud te tonen. Hij reikte tot 15.016, een te verwaarlozen verschil dat veroorzaakt werd door een extra hupje bij zijn afsprong.

Zonderland heeft eerder deze week op de meerkamp de tweestrijd met Jeffrey Wammes om één plaats op de Olympische Spelen in zijn voordeel beslecht. Maar om te worden uitgezonden naar ‘Londen’ moet de Friese rekspecialist nog wel vormbehoud tonen. Dat had Zonderland gisteravond willen doen met zijn brugoefening. Nu dat is mislukt zal hij in de aanloop naar de Spelen bij de EK in Montpellier of een wereldbekerwedstrijd zijn olympische deelname moeten veiligstellen.