'Hij is op zoek geweest naar zijn persoonlijke ik'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Niels en Rebecca.

Voor

Niels: „Ik ben nu ruim vijf jaar single. Ik heb scharrels gehad, maar ik kan de liefde gewoon niet vinden. Ik stop er ook niet al mijn energie in. Ik wil wel graag mijn sociale leven uitbreiden. Nu zie ik een vast groepje vrienden uit mijn studietijd, maar er kunnen best wat excentrieker types bij.”

Rebecca: „Ik ben op mijn eenentwintigste getrouwd. Mijn vriend vroeg mij. Grappig, want hij is niet gelovig en ik ben dat wel, op m’n eigen wijze. Onze relatie heeft acht jaar standgehouden. We emigreerden voor zijn werk naar Dubai, en daar begon ik er langzaam genoeg van te krijgen. Toen ik ontdekte dat hij was vreemd gegaan, heb ik de relatie meteen verbroken. Ik heb hem nog bedankt voor dat slippertje. Het maakte alles simpeler voor mij.”

Hij: „Ik hou van cijfertjes, ik kan er goed mee rekenen. Ik geef nu energieadviezen aan zorginstellingen en wil in de toekomst een onderneming met internationale betekenis neerzetten. Ik ben ambitieus.”

Zij: „Mijn beste vriend ken ik al sinds mijn zesde. Hij is de oudere broer die ik nooit heb gehad. We vertrouwen elkaar volledig. Ik ben in al die jaren nooit verliefd op hem geworden, en hij ook niet op mij. Niet dat ik weet tenminste.”

Hij: „Een vrouw hoeft niet alle tijd voor mij te hebben. Een eigen leven is juist goed, als we daarnaast maar dingen samen doen – het huishouden natuurlijk, maar ook iets van yoga of meditatietraining, om samen naar meer verdieping te zoeken.”

Zij: „Ik heb geen haast. Ik ontvang veel liefde van mijn vrienden en het contact met mijn collega’s is super. Maar ik ben altijd in voor vernieuwing.”

Na

Hij: „‘Wat een kleintje’, dacht ik. Ik val doorgaans op groter en steviger.”

Zij: „‘Nou, dat valt niet tegen’, dacht ik. Mijn ex was een tennisser met donker haar, maar Niels was heel anders. Relaxter. Niet vervelend om naar te kijken.”

Hij: „Qua relaties heeft ze meer ervaring dan ik, en haar ouders zijn gescheiden. Dat zorgt natuurlijk voor een serieuzer levenshouding, maar ik vond haar wel erg rationeel. Ik probeerde het gesprek wat echter te maken door een paar directe vragen te stellen: ‘Die scheiding van je ouders, hoe heb je dat ervaren?’ Heftig misschien, maar ik ging niet te ver – dan zou ik meteen zijn gestopt.”

Zij: „Hij heeft diepgang, dat bleek uit alles wat hij vertelde. Hij is op zoek geweest naar zijn persoonlijke ik. Hij staat open voor andere mensen. Hij is muzikaal onderlegd, hij speelt piano en bouwt zelf gitaren. Allemaal positief.”

Hij: „Het moment om op te breken kwam heel synchroon voor ons. Ik denk na anderhalf uur, minstens.”

Zij: „Na twee uur bracht hij me naar het station. Hij vroeg om m’n telefoonnummer, maar dat ken ik nog niet uit m’n hoofd.”

Hij: „Ik heb haar mailadres, maar ik heb nog niks gestuurd. Ik hoop vooral dat ik haar tijdens ons gesprek iets leuks heb kunnen geven. Dat doe ik graag.”

Zij: „Ik denk niet dat ik snel iets zal horen, zo’n type is het niet, maar ik zou hem best nog eens willen zien. Ik laat het aan hem.”

    • Sandra Heerma van Voss