Even kouder

Met het zachte weer van de afgelopen tijd nog vers in het geheugen, lijkt de winter zich nu toch echt winters te gaan gedragen. En hoewel het nog allemaal ver weg is en redelijk onzeker, ziet het er ook op de langere termijn nog behoorlijk winters uit, met misschien zelfs eindelijk een pak sneeuw. Vooralsnog wordt het even kouder, waarna we we weer een vrij snelle overgang maken naar zachtere, wisselvallige condities.

De komende dagen trekt een hogedrukgebied vanaf de Britse eilanden over Nederland. Een oostenwind komt kortstondig op gang, waardoor drogere, koelere lucht wordt aangevoerd. Daarnaast staat er weinig wind en met flinke opklaringen in de nacht, kan de aarde goed zijn warmte uitstralen. Zaterdagmiddag wordt het rond de 6 graden, met aan zee nog veel wolken en landinwaarts meer zon. Het hogedrukgebied krijgt steeds meer invloed, met in de nacht op zondag meer opklaringen en bijna overal lichte vorst. Lokaal levert dit gladheid op.

Zondag wordt het in de loop van de dag steeds zonniger, bij maxima rond 5 graden en een naar oost draaiende, zwakke wind.

Maandag verloopt koud, maar in de loop van dinsdag komt er langzaam een westenwind op gang, die zachter, wisselvallig weer met zich meebrengt. Hierna volgt wellicht een volgende winterse periode.